Page Speed Insights – nopeuden tulkkina verkkosivuille

Verkkosivujen nopeus on nykypäivän digitaalisessa maisemassa korvaamaton tekijä. Sivuilla käyvät voivat olla sen verran kärsimättömiä, että hitaan sivuston latautumisen odottamiseen kyllästytään ja käännytään kilpailijoiden puoleen. Siksi myös latausnopeuksista kannattaa pitää huolta. Page Speed Insights on Googlen tarjoama työkalu, jonka avulla verkkosivujen suorituskykyä voidaan arvioida. Seuraavassa tekstissä kerron miksi se on arvokas työkalu, jonka tuloksia ei kuitenkaan kannata ottaa liian kirjaimellisesti.

Mikä Page Speed Insights on?

Page Speed Insights tarjoaa syvällisen analyysin verkkosivujen latausnopeudesta sekä antaa suosituksia ja parannuksia niihin. Se perustuu kahdelle tärkeälle mittarille: First Contentful Paint (FCP) ja Largest Contentful Paint (LCP). Näiden avulla mitataan, milloin käyttäjä näkee ensimmäisen sisältöelementin ja milloin suurin osa sivun pääsisällöstä on ladattu.

Mitä hyötyä Page Speed Insightsista on?

  • Käyttäjäkokemus: nopeammat sivut tarkoittavat parempaa käyttäjäkokemusta. Page Speed Insights auttaa tunnistamaan pullonkaulat ja parantamaan sivujen käyttäjäystävällisyyttä.
  • Hakukonenäkyvyys: Nopeampi sivu voi nostaa hakutulossijoitustasi, sillä Google ottaa huomioon sivustojen nopeuden sijoituksia määritellessä.
  • Konversiot: Nopeammat sivut johtavat usein parempaan kävijöiden sitoutumiseen ja korkeampaan konversioprosenttiin.

Page Speed Insightsin rajoitukset

Vaikka mittarit eivät olisi täysin puolellasi, älä vaivu epätoivoon vaan muista, että myös Page Speed Insightsilla on omat rajoitteensa!

  • Todelliset käyttöolosuhteet: Testi ei välttämättä kuvaa todellisia käyttöolosuhteita kaikilla laitteilla ja kaikissa verkoissa.
  • Eri mittaukset: Eri mittauspalvelut voivat antaa eri tuloksia. Siksi on suositeltavaa käyttää useita työkaluja sivuston suorituskyvyn kokonaisvaltaiseen arviointiin.
  • Liiallinen huomio tuloksiin: Vaikka Page Speed Insightsin antamat numerot ovat tärkeitä, on tärkeää muistaa, että niiden tulkinta vaatii kokonaisvaltaista näkemystä sivustosta.

Käytä Page Speed Insightsia suuntaviivoina parannuksille, mutta älä tuijota  liian tiukasti numeroihin. Kokonaisvaltainen näkemys sivustosi suorituskyvystä auttaa varmistamaan, että se tarjoaa kävijöille nopean ja miellyttävän kokemuksen.

Some

Uusimmat blogissa

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje!

TULOSSA PIAN!

Suosituimmat