0_1 (4)

Miksi yritys tarvitsee verkkosivut somekanavien rinnalle?

Markkinoinnissa on monia mahdollisuuksia ja sosiaalinen media on kiistatta yksi tehokkaimmista tavoista tavoittaa yleisö. Yrityksen verkkonäkyvyyden rakentaminen pelkästään somekanavien varaan on kuitenkin riski, sillä kuten moni yrittäjä on huomannut, somea on mahdoton hallita täysin itse vaan profiilit voivat sulkeutua, algoritmit muuttua ja yhteydenpito asiakkaisiin hankaloitua. 

Viimeksi viime viikolla sai jälleen lukea lehdestä asti, kuinka yhden yrityksen sometili oli suljettu eikä sitä tulla takaisin saamaan. Kaikki info ja kauppa kulki tämän yhden kanavan kautta. Siispä koko yritystoiminta on jäissä, kunnes on taas kanava minkä asiakkaat löytävät, missä myydä, missä tiedottaa ja toimia. Kun yrityksellä on tukikohtana nettisivut, on yritys helppo löytää asiakkaille jo tutuksi tulleen osoitteen kautta ja uudet kävijät löytävät sivuille eri kanavilta (esimerkiksi hakukoneiden kautta). 

Tähän blogitekstiin olen koonnut pointteja siitä, miksi yrityksellä kannattaa olla myös omat verkkosivut somekanavien lisäksi. 

Verkkosivut ovat yrityksen kotipesä ja mielletään myös digitaaliseksi käyntikortiksi. Ne tarjoavat ensivaikutelman potentiaalisille asiakkaille ja luovat uskottavuutta. Lisäksi ne tarjoavat täyden hallinnan sisällöstäsi ja brändistäsi haluamallasi tavalla. Verkkosivut ovat keskipiste kaikelle markkinoinnillesi, josta potentiaalinen asiakas syventää tietoa palveluistasi, tarjouksistasi ja yrityksesi arvoista. 

Omistat verkkosivusi etkä ole muuttuvien somealgoritmien armoilla. Somealustat ovat kolmansien osapuolien omistuksessa, etkä voi vaikuttaa siihen jos käyttämäsi kanavat tai oma tilisi jonain päivänä katoavat. Siinäkin tilanteessa asiakkaasi tietävät, että ajankohtaiset tiedot ja yhteystietosi löytyvät myös verkkosivustoltasi. 

Omilla sivuillasi saat brändisi esille juuri sellaisena kuin haluat sen näyttäytyvän. Voit tarjota syvällisempää tetoa, kuvia, videoita ja muita elementtejä, jotka eivät välttämättä sovi someviestinnän muottiin. 

Omilla verkkosivuilla voit optimoida sisältöä hakukoneille. Se tarkoittaa myös parempia mahdollisuuksia tulla esiin relevantissa hakutuloksissa. 

Sosiaalinen media on tehokas työkalu mutta sen tulisi olla osa laajempaa strategiaa. Se on tie yrityksesi ovelle mutta verkkosivut avaavat oven ja toivottavat asiakkaat tervetulleiksi. Yhdistämällä somekanavat verkkosivuihisi voit tarjota käyttäjille monikanavaisen kokemuksen. Somekanavat toimivat liikenteen tuojina ja verkkosivuilla syvennetään kävijöiden vuorovaikutusta.

Tarvitsetko yrityksellesi verkkosivut?

Lue myös