Miksi responsiivisuus on verkkosivuille tärkeää?

Nykypäivän kuluttajat odottavat saavansa haluamansa tiedon nopeasti ja sujuvasti, missä ja milloin tahansa. Yleisimmin käsissä on matkapuhelin, joten mobiilikäytettävyys nousee yhä tärkeämpään rooliin verkkosivujen suunnittelussa.  Responsiiviset sivut mukautuvat saumattomasti eri näyttökokojen ja laitteiden vaatimuksiin tarjoten optimaalisen käyttökokemuksen jokaiselle.

Lue alta perusteluja sille, miksi jokaisen on syytä kiinnittää mobiilikäytettävyyteen huomiota myös omilla sivustoillaan!

Käyttäjien kasvanut mobiilikäyttö

Mobiililaitteiden käyttö on kasvanut räjähdysmäisesti ja yhä useammat ihmiset selailevat verkkosivuja puhelimillaan. Mobiilikäytettävyyden priorisointi on siis suora vastaus käyttäjien muuttuviin tarpeisiin.

Google arvostaa responsiivisuutta (mobiiliystävällisyyttä)

Hakukonejättiläinen Google suosii mobiiliystävällisiä sivustoja. Mobiilikäytettävyys otetaan huomioon hakualgoritmeissa ja se voi vaikuttaa myös sivustosi sijoitukseen hakutuloksissa. 

Parempi kävijäkokemus

Parempi mobiilikäytettävyys tarkoittaa parempaa kävijäkokemusta. Nopea latausaika, helposti luettavat tekstit ja selkeä navigointi mobiililaitteilla tekevät sivustostasi houkuttelevan ja käyttäjäystävällisen.

Alhaisempi “bounce rate”

Bounce rate tarkoittaa sivuston poistumisprosenttia ja mobiilikäytettävyys on suoraan yhteydessä siihen. Kun käyttäjät kokevat sivuston helposti käytettäväksi mobiilissa, he pysyvät pidempään sivustollasi ja todennäköisemmin tutkivat eri osioita. 

Monikanavaisuus

Ihmiset voivat käyttää useita laitteita saman päivän aikana. Mobiilikäytettävyys takaa sen, että käyttäjän kokemus on johdonmukainen, olivat he sitten tietokoneen, tabletin tai puhelimen äärellä.

Kilpailuetu

Sivustot, jotka panostavat mobiilikäytettävyyteen, erottuvat kilpailijoistaan. Positiivinen käyttäjäkokemus voi olla se ratkaiseva tekijä, joka saa potentiaalisen asiakkaan valitsemaan juuri sinun palvelusi tai tuotteesi.

Mobiilikäytettävyys ei ole siis pelkkä trendi, vaan välttämättömyys nykyaikaisten verkkosivustojen suunnittelussa. Se ei vain vastaa käyttäjien odotuksia vaan se myös parantaa sivuston suorituskykyä ja asemaa hakutuloksissa. Teknologiset laitteet ja näyttöresoluutiot jatkavat myös kehittymistään, joten pidä sivustosi kehityksen mukana ja huolehdi sen joustavuudesta sopeutua myös uusiin laitteisiin!

Onko teillä aika rakennuttaa uusi sivusto tai viilata vanhaa? Tutustu verkkosivupalveluihini ja pyydä tarjous teidän projektillenne!

Some

Uusimmat blogissa

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje!

TULOSSA PIAN!

Suosituimmat