hannahei_45118_a_bright_and_fresh_picture_of_multi-channel_mark_0dace6a6-5826-4889-92a4-d6fd34628934 (1)

Markkinoinnin jatkuva kehittäminen

Yritysmaailma muuttuu jatkuvasti vaatien sopeutumista ja joustavuutta siellä menestyäkseen. Siksi markkinointiinkaan ei kannata suhtautua pelkkänä yksittäisenä projektina vaan jatkuvana prosessina. Se mikä toimi eilen, ei välttämättä toimi huomenna. Jatkuva kehittäminen mahdollistaa nopean reagoinnin uusiin trendeihin ja asiakkaiden tarpeisiin. Kun on kilpailijoita, on myös pysyttävä kilpailijoiden edellä ja tarjoamalla asiakkaille jotain ainutlaatuista muista erottuen.

Paremmat asiakassuhteet

Asiakkaiden tarpeet muuttuvat ja menestyvän yrityksen on pystyttävä ennakoimaan ja vastaamaan näihin muutoksiin. Jatkuvalla kehittymisellä osoitat asiakkaillesikin sitoutumisen ja huolenpidon merkityksen. Rakennat luottamusta ja vahvistat asiakassuhteita, kun he näkevät yrityksen aktiivisesti pyrkivän tarjoamaan entistä parempaa arvoa.

Hyödynnä teknologiaa

Teknologia kehittyy nopeasti, ja uudet markkinointityökalut sekä alustat tulevat jatkuvasti saataville. Hyödynä myös analtiikkaa, joka on avainasemassa menestyksekkäässä markkinoinnissa! Jatkuva kehittäminen mahdollistaa analytiikan tehokkaan hyödyntämisen sekä auttaa tunnistamaan toimivat kampanjat ja säätämään niitä tarvittaessa. Nopea reagointi muutoksiin on olennaista ja jatkuva markkinoinnin kehittäminen luo ketterän organisaation, joka voi sopeutua muutoksiin nopeasti ja tehokkaasti!

Vinkkejä markkinoinnin kehittämiseen

Analysoi ja seuraa tuloksia

 • Käytä web-analytiikkaa (esimerkiksi Google Analytics) seurataksesi sivustosi liikennettä ja toimivuutta
 • Seuraa markkinointikampanjoiden ja -toimenpiteiden tuloksia ja tee muutoksia tarvittaessa

Asiakaspalautteet ja tutkimukset

 • Kerää asiakaspalautetta säännöllisesti ja hyödynnä sitä markkinointisi parantamiseen
 • Tee säännöllisiä markkinatutkimuksia pysyäksesi ajan tasalla asiakkaidesi tarpeista

Sosiaalisen median päivittäminen

 • Ole aktiivinen sosiaalisessa mediassa niissä kanavissa, jotka olet yrityksellesi valinnut. Panosta mielummin niihin kanaviin, joista tavoitat kohderyhmäsi mielummin kuin olemalla olemassa jokaisella kanavalla “koska niin kuuluu olla”.
 • Käytä analytiikkatyökaluja seurataksesi sometekemistesi tehoa

Hakukoneoptimointi (SEO)

 • Päivitä säännöllisesti verkkosivustosi sisältöä ja varmista, että se on optimoitu hakukoneille
 • Seuraa avainsana-alytiikkaan ja tee muutoksia strategiaan tarvittaessa

Sähköpostimarkkinointi

 • Kehitä ja päivitä sähköpostikampanjoitasi tarvittaessa. Käytä esimerkiksi A/B-testausta parantaaksesi sähköpostien tehokkuutta.

Tunne kilpailijasi

 • Seuraa kilpailijoidesi markkinointistrategioita – ei matkiaksesi vaan nimenomaan erottuaksesi joukosta

Kouluttaudu ja pysy ajan tasalla

 • Osallistu oman alasi koulutuksiin, seminaareihin ja webinaareihin pitääksesi ammattitaitosi ajan tasalla. Tarkista säännöllisesti myös yrityksesi tarjonta ja liiketoimintasuunnitelma ja tee tarvittaessa muutoksia.
 • Kokeile uusia markkinointikanavia ja tarkkaile niiden vaikutusta. Muista kuitenkin aina oma kohderyhmäsi!

Jatkuvan kehityksen varmistamiseksi ole avoin uusille ideoille, seuraa markkinoiden muutoksia ja kuuntele asiakkaitasi. Säännöllinen arviointi ja sopeutuminen markkinointistrategiaan auttavat yritystäsi pysymään kilpailukykyisenä.

Lue myös