Hanna Heinonen

Miten tehdä kotisivuista käyttäjäystävälliset?

“Kotisivut ovat yrityksen nykyaikainen käyntikortti” mutta se, millaisen kuvan ne yrityksestä antavat, riippuu myös käyttömukavuudesta. Hyvä verkkosivusto antaa hyvän ensivaikutelman mutta lisäksi se on helppo ja sujuva käyttää sekä taipuu mukavasti laitteelle kuin laitteelle. Jos näin ei ole, potentiaalinen asiakas etsii helposti tarvitsemansa kilpailijaltasi.

Jotta välttäisit yleisiä kompastuskiviä, ota huomioon ainakin seuraavat asiat:

  1. Sivuston nopeus

Tiesitkö, että noin puolet kävijöistä ei jaksa odottaa sivuston latautumista kolmea sekuntia pidempään? Sivuston latausnopeuteen kannattaa siis kiinnittää huomiota, jotta et menetä potentiaalisia asiakkaita kilpailijoillesi.  Sivuston nopeutta voi mitata eri työkaluilla, kuten esimerkiksi Googlen Page Speed Insightilla. 

  1. Panosta visuaalisuuteen

Tee ilmeestä yrityksen näköinen ja vakuuta kävijä ensisilmäyksellä siitä, että sivustolla viihtyy pidempäänkin. Onko sivustolla pelkkiä satunnaisia kuvapankkikuvia vai juuri teille otettuja kuvia? Videoita? Piirroksia?  Huomioi myös värimaailma ja se, että tekstin fontti on helppolukuista  ja värit niin, että tekstit erottuvat taustoistaan. 

  1. Mitä, missä milloin?

Mitä käyttäjä etsii ja löytää sivuiltasi? Miten toivot hänen käyttäytyvän sivustolla ja miten hän saa esimerkiksi otettua yhteyttä? Viljele sivustolle toimintakehotuksina esimerkiksi painikkeita joita klikkaamalla kävijän ei tarvitse arvailla mitä kautta löytää lisätietoa haluamastaan ja kuinka sen saa hankittua. 

  1. Panosta sanavalintoihin

Kerro selkeästi mitä kävijä hyötyy palveluistasi. Miksi niitä kannattaa käyttää/ostaa? Selviääkö vastaus heti sivuille saavuttaessa? Valikoi sanavalintasi kertomalla esimerkiksi “autan yritystäsi löytymään Googlen hakutulosten kärjestä” sen sijaan että kirjoittaisit itsestäsi “olen yrittäjä, joka tekee digimarkkinointia”. Tee tekstistä houkuttelevaa, selkeää ja muista lisätä toimintakehoite jotta kävijä saa helposti myös hankittua tuotteen/palvelun, ollessaan vakuuttunut siitä että se siltä istumalta kannattaa hankkia. 

  1. Huomioi mobiililaitteet

Tutkimusten mukaan yli puolet verkkosivustojen liikenteestä tehdään mobiililaitteilla. Muista siis tarkistaa, miltä sivusto näyttää eri laitteilla.

Jaa tämä postaus

Lisää postauksia

Yleinen

Miten erottua kilpailijoista luovalla alalla?

Kilpailu markkinoinnin parissa luovalla alalla on kovaa ja massasta erottuminen voi olla haastavaa ja turhauttavaakin. Tärkeää on toki rakentaa omaa brändiä tutuksi ja tunnistettavaksi mutta miten? Brändin personointi Luo persoonallinen, inhimillinen ja tunnistettava brändi. Pohdi ja tuo esille yrityksen arvoja, käytä persoonallista kieltä ja kuvitusta markkinoinnissa. Mieti tämä ihanneasiakkaidesi kautta – kuka ja millainen on

Yleinen

Miten luodaan selkeä ja houkutteleva etusivu kotisivuille?

Verkkosivuston tärkein sivu on etusivu, sillä se on yleensä ensimmäinen asia jonka kävijä sivustollasi näkee ja jonka avulla ensivaikutelma tehdään. Ensivaikutelma taas vaikuttaa kävijöiden sitouttamiseen sekä siihen, että sivustolle halutaan palata toistekin. Selkeä ja houkutteleva etusivu herättää kiinnostuksen tutkia sivuston sisältöä lisää sekä toivottavasti myös johdattamaan potentiaalisen asiakkaan tekemään haluttu toiminto – oli se sitten