Hanna Heinonen

Miten luodaan selkeä ja houkutteleva etusivu kotisivuille?

Verkkosivuston tärkein sivu on etusivu, sillä se on yleensä ensimmäinen asia jonka kävijä sivustollasi näkee ja jonka avulla ensivaikutelma tehdään. Ensivaikutelma taas vaikuttaa kävijöiden sitouttamiseen sekä siihen, että sivustolle halutaan palata toistekin. Selkeä ja houkutteleva etusivu herättää kiinnostuksen tutkia sivuston sisältöä lisää sekä toivottavasti myös johdattamaan potentiaalisen asiakkaan tekemään haluttu toiminto – oli se sitten verkko-ostos, ajanvaraus tai yhteydenotto.

Määritä kohdeyleisösi ja tavoitteesi
Ennen kuin aloitat etusivun suunnittelun, on tärkeää määritellä kohdeyleisösi ja tavoitteesi. Mitä haluat kävijöiden tekevän sivustollasi? Onko tavoitteenasi myydä tuotteita, kerätä liidejä, kertoa tarinasi vai tarjota tietoa yrityksestäsi? Kun tiedät, mitä haluat saavuttaa etusivullasi ja kenelle se on suunnattu, voit suunnitella sen tehokkaasti ”ostopolkuineen”.

Käytä selkeää ja helppolukuista tekstiä
Etusivun tärkein tavoite on kertoa kävijöille, mitä sivustollasi on tarjottavana. Käytä selkeää ja helppolukuista tekstiä, joka kertoo lyhyesti ja ytimekkäästi yrityksesi tarinan ja palvelut. Vältä liian teknistä tai ammattislangia, ja käytä mieluummin yksinkertaista ja helposti ymmärrettävää kieltä. Muista brändisi tone-of-voice, jolla määritellään yrityksen ”äänensävy”.

Käytä houkuttelevia kuvia ja grafiikkaa
Kuvat ja grafiikka ovat tehokkaita tapoja herättää kävijöiden mielenkiinto etusivullasi. Käytä houkuttelevia kuvia ja grafiikkaa, jotka liittyvät yrityksesi tarinaan ja palveluihin. Varmista, että kuvat ovat korkealaatuisia ja latautuvat nopeasti. Persoonallisimman kuvituksen saat käyttämällä juuri teistä/teille otetuista ja tehdyistä kuvista.

Käytä selkeitä kutsuja toimintaan (CTA/Call to action)
Kutsut toimintaan, kuten ”Osta nyt”, ”Ota yhteyttä” tai ”Tilaa uutiskirjeemme”, auttavat ohjaamaan kävijöitä sivustollasi haluamaasi toimintaan. Käytä selkeitä ja yksinkertaisia kutsuja toimintaan, jotka ovat helposti havaittavissa ja ymmärrettävissä. CTA:n tarkoitus on ohjata kävijä eteenpäin sivustolla, joten sen tulee olla selkeä ja houkutteleva.

Pidä sivun yläosa informatiivisena
Sivun yläosa on se osa, johon kävijän katse yleensä ensimmäiseksi kiinnittyy, joten sen tulee olla selkeä ja informatiivinen. Yläosassa kannattaa käyttää vähemmän tekstiä ja enemmän visuaalista sisältöä, kuten laadukkaita kuvia tai videoita, jotka herättävät kävijän mielenkiinnon.

Etusivulla tulee myös olla selkeä navigointi, joka ohjaa kävijää helposti haluttuun kohteeseen. Navigointi kannattaa pitää yksinkertaisena ja selkeänä, jotta kävijä löytää etsimänsä helposti.

Muista myös sivun responsiivisuus eli se, että sen tulee mukautua eri laitteiden näytöille (kuten puhelimen tai tabletin). Yhä useampi käyttää verkkosivuja eri mobiililaitteilla, joten jos käyttökokemus ontuu, on potentiaalinen asiakas helppo menettää kilpailijalle.

Jaa tämä postaus

Lisää postauksia

Yleinen

Mistä logosuunnittelun hinta koostuu?

Logo on yleensä enemmän kuin kanan kuva kanalalle tai aterimet aseteltuna ravintolan nimen kylkeen. Siksi logon hintalappu ja taustalla oleva työn määrä voi myös yllättää.  Kerrataan ensin mitä logo tarkoittaa ja onko logo pakollinen yritykselle. Logo on graafinen merkki tai symboli, joka edustaa yritystä, tuotemerkkiä, organisaatiota tai brändiä. Visuaalisen tunnuksen avulla erotutaan kilpailijoista ja luodaan

Miten erottua kilpailijoista luovalla alalla?

Kilpailu markkinoinnin parissa luovalla alalla on kovaa ja massasta erottuminen voi olla haastavaa ja turhauttavaakin. Tärkeää on toki rakentaa omaa brändiä tutuksi ja tunnistettavaksi mutta miten? Brändin personointi Luo persoonallinen, inhimillinen ja tunnistettava brändi. Pohdi ja tuo esille yrityksen arvoja, käytä persoonallista kieltä ja kuvitusta markkinoinnissa. Mieti tämä ihanneasiakkaidesi kautta – kuka ja millainen on

Miten luodaan selkeä ja houkutteleva etusivu kotisivuille?

Verkkosivuston tärkein sivu on etusivu, sillä se on yleensä ensimmäinen asia jonka kävijä sivustollasi näkee ja jonka avulla ensivaikutelma tehdään. Ensivaikutelma taas vaikuttaa kävijöiden sitouttamiseen sekä siihen, että sivustolle halutaan palata toistekin. Selkeä ja houkutteleva etusivu herättää kiinnostuksen tutkia sivuston sisältöä lisää sekä toivottavasti myös johdattamaan potentiaalisen asiakkaan tekemään haluttu toiminto – oli se sitten