0_1 (4)

Miksi verkkosivut kannattaa tehdä WordPressillä?

Kun verkkosivujen suunnittelu ja toteuttaminen on ajankohtaista, yksi ensimmäisistä ja tärkeimmistä päätöksistä on valita sopiva verkkosivualusta. Vaihtoehtoja on valtavasti ja jokaiselle löytyy oma kannattajakuntansa. Itselläni useamman vuoden kokemuksella ja muitakin alustoja käyttäneellä valinta on suosittu ja monipuolinen WordPress. Miksi juuri se?

1. Käyttäjäystävällisyys

WordPress mahdollistaa yleisesti ottaen verkkosivuston helpon hallinnan. Tapoja tehdä on monia ja käyttöön vaikuttavat myös esimerkiksi teeman ja rakennustavan valinta mutta itselleni säännölliseen käyttöön on jäänyt Elementor -sivunrakentaja, joka on helppo opettaa myös asiakkaille, jotka haluavat itse päivittää sivuston sisältöä.

2. Laajennettavuus

WordPress tarjoaa valtavan määrän erilaisia lisäosia ja teemoja, jotka mahdollistavat sivustosi räätälöinnin tarpeidesi mukaan. Oli kyseessä sitten verkkokauppa, blogi, portfolio tai yrityksen nettisivut, löydät varmasti sopivan laajennuksen tai teeman.

3. Hakukoneystävällisyys (SEO)

Yksi suosikkiaiheistani, sillä sivuista on eniten hyötyä, kun ne myös löydetään. WordPressin perusrakenne on hakukoneystävällinen mikä toki helpottaa parempia sijoituksia hakutuloksissa. Saatavilla on myös hakukoneoptimointiin tarkoitettuja lisäosia, joita käyttämällä sisältöä voi optimoida entisestään.

4. Yhteisö ja Tuki

WordPress on suosittu ja paljon käytetty, jonka myötä sillä on valtava käyttäjäyhteisö ympäri maailmaa. Tämä mahdollistaa myös se, että apua ja tukea ongelmatilanteisiin on helposti löydettävissä. Lisäksi verkosta löytyy runsaasti oppaita, ohjeita ja koulutuksia.

5. Turvallisuus

WordPress-kehittäjät ja yhteisö tekevät jatkuvasti töitä aluston turvallisuuden parantamiseksi. Lisäksi on olemassa turvallisuutta edistäviä lisäosia ja pitämällä sivusto ajan tasalla, voidaan estää mahdolliset haavoittuvuudet. Lue lisää syistä, miksi WordPress-sivut on syytä pitää päivitettynä.

6. Responsiivinen suunnittelu

Responsiivisuus on olennainen osa modernia verkkosivustoa, sillä tutkimusten mukaan suurin osa käyttää nettiä puhelimellaan. WordPress-teemat ja laajennukset tukevat responsiivista suunnittelua, joten sivusto joustaa ruudulle kuin ruudulle, oli käytössä sitten tietokone, tabletti tai älypuhelin.

7. Päivittäminen ja Ylläpito

WordPress tekee sivuston päivittämisestä ja ylläpidosta helppoa. Vois päivittää WordPressin, lisäosat ja teemat muutamalla klikkauksella, jolloin pidät sivuston turvallisena ja toimivana.

8. Monipuolisuus

WordPressi tarjoaa mahdollisuuksia moneen. Se sopii erilaisille verkkosivustoille pienistä blogeista laajoihin sivustoihin, verkkokaupoille ja -kursseille.

Kokonaisuudessaan WordPress yhdistää käyttäjäystävällisyyden, laajennettavuuden sekä vahvan yhteisön tuen tarvittaessa. Tarvitsetko verkkosivut? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan sellaiset myös teille!

Lue
Myös