fbpx

Kuvausvuosi 2020

Varmasti sanomattakin selvää, että tapahtumakuvauksiin keskittyneen tekijän kalenterimerkinnöillä pyyhittiin pöytiä maaliskuussa, kun korona levisi myös Suomeen ja yksi tapahtuma toisensa jälkeen peruttiin. Mutta miltä kuvausvuosi lopulta näytti näin 10 kuukautta myöhemmin tarkasteltuna?

Hanna Heinonen

Jo lähtökohtaisesti valokuvaus on ollut yritystoiminnassani vähemmällä kuin muu tekeminen. Siksi kalenteri ei ollut täytettynä tällekään vuodelle pelkistä kuvauspäivistä vaikka suunnitelmia toki oli jos jonkinlaisia sekä muutama tarjous viritteillä totutun tekemisen ulkopuoleltakin.

Eniten kuvaan edelleen ratsastuskilpailuissa ja tämän vuoden kalenteriin oli merkittynä useita tapahtumia 100-vuotiaan Suomen Ratsastajainliiton kunniaksi. Ensin niistä peruttiin perinteiset Hevoset-messut, sitten lykättiin koko kilpailukautta, siirrettiin vuodella eteenpäin niin Pohjoismaiden mestaruuskilpailut kuin Helsinki International Horse Showkin.

”Ratsastuksen kilpailukauden avaus siirtyi mutta suomenmestaruuksille löytyi silti paikkansa ja aikansa. Eli kilpailut, joiden piti alunperin olla läpi kesän veivät nyt meikäläistä kameroineen reilussa kuukaudessa 2000 kilometriä ajellen ympäri Suomen. ”

Ratsastuksen kilpailukauden avaus siirtyi mutta suomenmestaruuksille löytyi silti paikkansa ja aikansa. Eli kilpailut, joiden piti alunperin olla läpi kesän veivät nyt meikäläistä kameroineen reilussa kuukaudessa 2000 kilometriä ajellen ympäri Suomen. Ensin elokuussa kolmena päivänä Helsinkiin esteratsastuksen GP-finaaleiden äärelle, siitä kahden viikon päästä neljäksi päiväksi PowerParkin raviradalle. Syyskuun ensimmäisen lauantain vietin Hangossa heinäkuulta siirretyt häät kuvaten ja kaksi seuraavaa viikonloppua Suonenjoella kenttäratsastuksen SM-kisojen parissa sekä Mäntyharjulla kouluratsastuksen SM-kilpailuissa. 

Kotitalleilla tehtävät kuvaukset ovat tänä vuonna yleisesti nostaneet suosiotaan. Itsellä niiden määrä ei ole ollut aiempaa kummempi mutta kiitollinen ja iloinen olen niistä jokaisesta. Keväällä sain kartoitettua portfoliota myös koirakuvausten osalta lisää kun Oulussa käydessä kameran edessä kävi jopa 14 koiraa. Tälle vuodelle on tulossa vielä ainakin yksi lehtikuvauskeikka ja kuviani onkin näkynyt tänä vuonna runsaasti Hippos-lehdessä (SRL:n jäsenlehti).

Kohti vuotta 2021

Ensi vuotta kohti mennään ilman odotuksia. Talvi määrittelee paljon ja kalenterimerkinnät vahvistunee vasta kevään puolella. Ratsastuskilpailuiden osalta hallikausi jäänee kuvaamatta ja kesän osalta kuvattavat kisat varmentunee keväämmällä. Talvella teen mielelläni kuvauskeikkaa hevosten ja koirien parissa sekä pidän kalenterin auki hääkuvauksille myös vuodelle 2021. Uuden vuoden kynnyksellä edessä on myös perinteisesti kuvagallerian osalta mietteitä. Jatkaako vanhalla tutulla vai antaako uudelle palvelulle mahdollisuuden.. sen näkee viimeistään tammikuussa kun vuosittainen käyttömaksu on jälleen maksettavana.

Varovasti eteenpäin! 

hanna

05 tammikuu 2021
Mikä on tawk.to? Sivustoni oikeassa alanurkassa on kupla yhteydenotolle, mahdolliselle live-chatille....
Read More
14 joulukuu 2020
Kotisivut hierojalle Toteutamme kotisivupaketteja yhteistyössä Nominia Creativen (Saara Salminen) kanssa...
Read More
18 marraskuu 2020
Kuvausvuosi 2020 Varmasti sanomattakin selvää, että tapahtumakuvauksiin keskittyneen...
Read More
Mikä on tawk.to?
Lue lisää
Kuvausvuosi 2020
Lue lisää